Foto af Jytte Reinholdt

Direktør i Fynsk Erhverv om corona: Hvis vi holder fokus, så vil vi lykkes!

Foto af Jytte Reinholdt

Direktør i Fynsk Erhverv om corona: Hvis vi holder fokus, så vil vi lykkes!

19.05.2020

I coronaens skygge er det stærke, tværgående samarbejde mellem virksomheder, kommune, faglige organisationer og uddannelsesinstitutioner vigtigere end nogensinde. Virksomhederne er dybt afhængige af velkvalificeret og velmotiveret arbejdskraft, og de skal være sikre på, at vi alle har det fokus – nu og i fremtiden.

Sådan lød det fra direktør i Fynsk Erhverv, Jytte Reinholdt, på en Skype-forbindelse til møde i Beskæftigelsesalliancen d. 19. maj 2020. Før corona-krisens indtog blev der i Odense vedtaget en strategi for Odense Kommunes samarbejde med virksomhederne.

Denne strategi er ifølge Jytte Reinholdt mere relevant end nogensinde i en krisetid, som Odense og resten af landet befinder sig i. For selvom virkeligheden lige nu ikke er, at virksomhederne mangler arbejdskraft, så kan og vil det blive virkeligheden igen, når corona-krisen er forbi.

“Det er stadig vigtigt, at vores fokus er på et stærkt samarbejde mellem kommunen og erhvervslivet, og at vi opbygger stærke relationer til virksomhederne. Men det er vigtigt, at vi holder fokus i vores beskæftigelsesindsats og i vores samarbejde med virksomhederne. Hvis vi holder fokus, så vil vi lykkes,” understregede Jytte Reinholdt i sit oplæg.

Tænk længere ud i fremtiden og tænkt bredt
En undersøgelse blandt Fynsk Erhvervs medlemmer i uge 17 viser, at krisen har ramt det fynske erhvervsliv hårdt. Hele 4 ud af 5 fynske virksomheder er negativt påvirket af corona-krisen. Det handler blandt andet om faldende omsætning, dårligere likviditet og konsekvenser i ansættelsesforhold, der præger mange virksomheder.

Det er ikke kun detailhandelen og hotel-, restaurations- og servicebranchen, der er hårdt ramt. Langt de fleste brancher er ramt, da det i høj grad handler om, hvem der er deres kunder – og om der er tale om hjemmemarkedserhverv eller eksporterhverv. For eksempel er industri-, transport- og IT-virksomheder mærket, og også bygge- og anlægsbranchen er ved at have udtømt ordrebøgerne.

Det vil ifølge Jytte Reinholdt betyde, at vi vil se flere opsigelser og bevægelser på arbejdsmarkedet i løbet af sommer og efterår.

Men med sig havde Jytte Reinholdt også et bud på, hvordan den negative udvikling kan vendes. Nøglen til succes er at få gang i både investeringer og forbrug igen. Det vil kræve, at vi får genåbnet Danmark og genskabt en normal arbejdsdag for såvel offentlige som privat ansatte, så borgerne finder tryghed ved at genindtage deres normale hverdag.

Der var i den sammenhæng ros til både Odense Kommune og de øvrige kommuner for at have iværksat lokale kampagner for at støtte de lokale forretninger og senest den fælleskommunale kampagne “Fyn skal det være”.

Derudover appellerede direktøren for Fynsk Erhverv til, at blandt andet Odense Kommune sætter gang i rigtig mange anlægs- og renoveringsprojekter og dermed får sat gang i hjulene og beskæftigelsen i Odense og på Fyn. Men hun appellerede også til at tænke bredt i de kommunale hjælpepakker og indtænke opgaver til blandt andet rådgivnings- og konsulentbranchen, som ligger langt henne i forsyningskæden, og som derfor har længere udsigt til nye ordrer fra de private virksomheder.

Del dette