Olav de Linde Ali

En u-vending og en ny chance – Ali blev arbejdsmand hos Olav de Linde

Et langt ungdomsliv med kriminalitet i mange afskygninger spændte ben for Alis drøm om uddannelse og arbejde. Så da Ali besluttede sig for at lægge sin brogede fortid på hylden, havde han brug for, at der var nogen, der ville give en håndsrækning til en tidligere kriminel med en lang straffeattest på cv’et.

“Jeg havde svært ved at finde et arbejde, men en dag så jeg et opslag på en opslagstavle i Riisingsparken. Der stod, at de kunne hjælpe unge mennesker. Jeg greb muligheden, ringede til dem og fik aftalt et møde med Per Posborg fra Boligsocialt Hus. Per kunne se, at jeg virkelig mente det, og han ville gøre alt for at hjælpe mig,” fortæller Ali.

Og Per troede på Ali. Det var tydeligt, at her var tale om en ihærdig ung mand, der var parat til at skabe et godt liv og en lovende fremtid for sig selv.

“Vi gik i gang med at søge, og så fandt Per et arbejde ved Olav de Linde. Jeg startede i løntilskud og efter et halvt år ansatte de mig som medarbejder på almindelige vilkår,” lyder det fra Ali.

Hos Olav de Linde mødte Ali bygningskonstruktør Hans Jørgen Jensen, som senere skulle blive Alis nærmeste ansvarlige på byggepladsen på Havnegade 32 i Odense.

“Ali virkede fin og rar, og det har han kun bevist lige siden. Jeg er ligeglad med, hvor eller hvad folk kommer fra, så længe de kan lave noget, og de er søde og rare, og sådan er Ali. Det kan lyde højtflyvende, men jeg synes, at man har et samfundsansvar, og når nu vi havde mulighed for at hjælpe Ali, og han samtidig var en gevinst for os, så er der ingen grund til ikke at gøre det,” fortæller Hans Jørgen Jensen.

Efter godt et års tid hos virksomheden, har Ali fået mod på at søge ind på tømreruddannelsen, når muligheden byder sig for en læreplads.

“Jeg har haft en rigtig god tid hos Olav de Linde. Det har været en personlig sejr for mig, og jeg er blevet mødestabil og ansvarlig. Det har gjort, at jeg har fået blod på tanden i forhold til at tage en uddannelse. Det har været en drøm, der er gået i opfyldelse for mig at få job og kunne tage en uddannelse,” lyder det fra Ali.

Del dette