Dennis

Stålsat og hurtigt samarbejde sikrede Dennis’ drøm om en voksenlærlingeplads som rustfast klejnsmed

Dennis er uddannet bygningsmaler og har arbejdet i faget i en del år. Han mærkede dog hurtigt, at det ikke var hans rette plads. I løbet af sit arbejdsliv har han derfor prøvet mange ting, og efter en periode er han hver gang begyndt at kede sig. Lige indtil han prøvede kræfter med smedefaget, som han har arbejdet i som ufaglært i tre år. Da han under corona blev opsagt, greb han chancen og gik efter drømmen om en voksenlærlingeplads som rustfast klejnsmed:

“Jeg blev tilbudt genansættelse på mit gamle arbejde, men jeg takkede nej. Jeg vidste, at det var nu, jeg skulle i gang med klejnsmedeuddannelsen”.

Dennis tog derfor fat i sin fagforening, 3F, som opfordrede ham til at kontakte Dansk Metal. Derfra rullede karrierekaravanen hurtigt.

Da Andreas Sunding hos Dansk Metal første gang talte med Dennis, så han straks gløden i hans øjne og mærkede hans nysgerrighed. Han tog derfor fat i Lars Jensen fra Claus Andersen Rustfri Stål:

“Vi har et godt samarbejde med Lars, og virksomheden har en enestående kultur udi oplæring af lærlinge. Han var det naturlige valg”.

Den enestående lærlingekultur hos Claus Andersen Rustfri Stål er ikke kommet tilfældigt. Den er resultatet af en bevidst ansvarsprioritering:

“Vi mener, det er vigtigt at opretholde og udvikle håndværkerfagene, og så må vi også selv tage ansvar. Derfor er det et indgroet element i vores virksomheds DNA at have lærlinge, og medarbejderne sætter en ære i at lære lærlingene op”.

Derfor er Claus Andersen Rustfri Stål også med i Beskæftigelsesalliancen – virksomheden vil tage ansvar for kontinuerligt at uddanne folk inden for smedefagene. Da direktør, Lars Jensen, blev kontaktet af Andreas indledte han begejstret dialogen, og den blev gjort nemmere af, at alle parter kender hinanden fra Beskæftigelsesalliancen, hvor de er vant til at arbejde sammen om at styrke det odenseanske arbejdsmarked:

“Jeg kender Dansk Metal fra Beskæftigelsesalliancen, så jeg blev rigtig glad, da Andreas kontaktede mig. Med en voksenlærling får vi en mere moden person med andre kompetencer. Og vi får en dygtig håndværker uddannet til faget, som der er stor mangel på. Der er store udfordringer med at få klejnsmede i årene, der kommer.”

Efter sin snak med Andreas tog Lars Jensen straks fat i Dennis, og han skulle ikke bruge lang betænkningstid efter deres møde:

“Han var en behagelig ung fyr, der ville håndværket. Det var en fornøjelse at snakke med ham. Han vidste, hvad smedefaget gik ud på, og med det ufaglærte arbejde, han har lavet tidligere, havde han noget at have sin begejstring i. Jeg gik med det samme i gang med at afklare hans merit med Syddansk Erhvervsskole og ringede næste dag til Dennis for at høre, om han havde sovet på det. Han ville stadig gerne, så vi lavede en handel”.

Ifølge Andreas Sunding ligger nøglen i dette samarbejde i parternes gode vilje til at hjælpe og i deres korte reaktionstid:

“Lars Jensen og Claus Andersen Rustfri Stål var vakse ved havelågen. De slog til og tog en beslutning. Samtidig arbejdede Syddansk Erhvervsskole hurtigt på at afdække Dennis’ faglige færdigheder og strikke et forløb sammen til ham, så Lars Jensen kunne tage en hurtig beslutning, og så Dennis kunne starte hurtigt. Vi har brugt hinanden, hvor vi er bedst. Og det er win-win for alle parter”.

Syddansk Erhvervsskole ser ligeledes positivt på samarbejdet med Claus Andersen Rustfri Stål og Dansk Metal:

“Vi lavede et kirurgsnit og lavede en individuel plan. Det er et godt eksempel på, at hvis man rykker tæt sammen i bussen, kan man lave en vej ind for voksenlærlinge. Beskæftigelsesalliancen får flyttet folk fra det ufaglærte til det faglærte, og det virker”, fortæller John Kromann.

Der hersker ingen tvivl om betydningen af de tre aktørers hurtige og stålsatte samarbejde om at sikre Dennis en plads som voksenlærling:

“Det har virkelig stor betydning for mig. Ellers kunne jeg hænge fast i et arbejdsliv, jeg ikke var glad for. En plads som voksenlærling hos Claus Andersen Rustfri Stål er den bedste vej ind. Jeg har fundet min niche i det her fag.”

  • Claus Andersen Rustfri Stål
  • Claus Andersen Rustfri Stål
  • Claus Andersen Rustfri Stål

Del dette