Klingenberg Ost Sofie

Virksom­heds­praktik forvandlede kontorelev til butiksassistent

Da Sofie som 18-årig sagde sit fritidsjob op hos en ostehandler, sagde hun til sig selv, at hun aldrig skulle arbejde med ost igen. Det skulle Klingenberg Ost dog få lavet om på. I dag arbejder Sofie i ostebutikken i Odense, hvor hun hver dag langer ost og sandwich over disken.

Sofie havde egentlig planlagt en anden vej for sit uddannelses- og arbejdsliv. Hun havde taget uddannelsen som kontorassistent, men efter to år som kontorelev stod det lysende klart for hende, at hun skulle arbejde med noget andet.

Som færdiguddannet og ledig ledte Sofie med lys og lygte efter et job, men det endte med at være jobbet, der fandt hende. Da Odense Kommune i efteråret 2018 holdt Praktikindsamlingen, meldte Klingenberg Ost sig på banen til at tage en virksomhedspraktikant.

Sofie blev kontaktet af jobcentret, og hun blev tilbudt praktikpladsen. Derfra gik det stærkt. Sofie fik hurtigt bevist sit værd, og der gik ikke mere end et par uger, før hun blev tilbudt en fast stilling.

“De var hurtige til at sige, at de gerne ville have mig, og jeg er virkelig også glad for jobbet. Der sker mange ting her, og man laver ikke det samme hver dag,” fortæller Sofie.

Del dette