Praktikindsamlingen

Flere ledige i praktik med Praktik­­indsam­lingen

Praktik­indsam­lingen var Beskæf­tigelses­alliancens første store initiativ - og den var en succes. Den var med til at bringe Odense fra en plads som nr. 72 til en plads som nr. 6 på listen over danske kommuner med flest ledige i virksomhedspraktik.

Målet var at komme i top-10. Midlet var en telefonisk indsamling af praktik­pladser med hjælp fra alliancens medlemmer og kendte fynboer. Den blev suppleret af en matchmaking lounge i IKEA Odense, i september 2018. Her kunne ledige speed-date med en række virksomheder.

Aktiviteten og eventen blev markedsført med en kampagne, der kørte i ugerne omkring. “Stå op for Odense” var sloganet, der var synligt i bybilledet.

Praktik­indsamlingen og kampagnen gav i alt 525 interesse­tilkende­givelser fra virksomheder. Dem er der siden blevet fulgt tæt op på, og i marts 2019 var resultaterne ganske konkrete:

  • 571 virksomhedspraktikker, hvoraf 337 er gennemført og afsluttet
  • 80 selvforsørgende borgere i forlængelse af disse praktikker

Antallet af virksomheds­praktikker steg fra 2017 til 2019 med 1317. I samme periode er antallet af virksomheder, der tager virksomheds­praktikanter steget med 741. I 2019 havde 1973 virksomheder en eller flere virksomhedspraktikanter.

Denne udvikling skyldes blandt andet arbejdet i Beskæf­tigelses­alliancen. Praktikindsamlingen gav et væsentligt bidrag til den samlede indsats for at nedbringe ledigheden i Odense.

  • Praktikindsamlingen
  • Praktikindsamlingen
  • Praktikindsamlingen

Del dette