Nyuddannede står i kø for at få job hos Hydac

Hydraulikvirksomheden Hydac i Langeskov er en eftertragtet arbejdsplads for ingeniører og andre højtuddannede medarbejdere, fordi virksomheden gør en systematisk indsats for at få studerende til at søge praktik, tage studiejob og lave projektopgaver hos sig.

“Når vi ansætter nye medarbejdere, kan vi vælge fra øverste hylde, både hvad angår fagligt niveau, kendskab til vores virksomhed og ikke mindst menneskelige egenskaber,” siger Casper Ladeby, som udover at være innovation manager også er ansvarlig for virksomhedens studentermedhjælpere, praktikanter og specialestuderende fra blandt andet SDU og UCL.

“Vi gør en stor og systematisk indsats for at være åbne og attraktive for de studerende, uanset om de skal skrive projekt, lave speciale, søge praktik eller gerne vil have et studiejob,” siger Casper Ladeby fra Hydac.

“Vi vil gerne lære af dem og lade os inspirere, men vi vil også gerne have, at de kender vores virksomhed. Måske får de lyst til at søge et job herude, når de er færdige med deres uddannelse, og hvis de gør det, er de langt hurtige at få integreret, end hvis de ikke kendte Hydac og hydraulikbranchen i forvejen,” siger Casper Ladeby, som selv lavede speciale på Hydac under sin uddannelse som ingeniør indenfor produktudvikling og innovation.

26-årige Anne Beyer er en af de studerende, der har taget turen fra ingeniørstudiet på SDU til Langeskov-virksomheden, hvor hun begyndte som praktikant, siden blev studentermedhjælper og 1. februar 2022 blev ansat som forretningsudvikler.

“Jeg kendte ikke Hydac i forvejen, og virksomheden så lidt tør ud på hjemmesiden. Men så var jeg på besøg herude, og da jeg tog hjem, var jeg solgt. Det var bare mega fedt,” siger Anne Beyer, som har været imponeret over den tillid, hun er blevet mødt med på Hydac.

“Som studentermedhjælper fik jeg ansvar og budgetansvar for at udvikle en innovationsworkshop til en stor international offshore-messe i Scotland, hvor vi vil gøre branchefolk interesserede i vores bæredygtighedsprincipper. Hvis jeg ikke i forvejen var vant til at tage ansvar, så har jeg godt nok lært det nu,” siger Anne Beyer.

Er du på udkig efter en studentermedhjælper fra SDU?
Kontakt Charlotte Rasmussen fra SDU-RIO på mail: chara@sdu.dk
eller ring 6550 1369 (tirsdag, torsdag og fredag).

Del dette