Mathias

Fyns Kranudstyr løftede Mathias ud på den anden side

Da Mathias Simonsen første gang trådte ind over dørtærsklen hos Fyns Kranudstyr på sin første dag i praktik, vejede han under 56 kilo. Et mangeårigt hashmisbrug havde sat en stopklods i Mathias’ liv. Han var droppet ud af skolen som 16-årig, og han havde været på kontanthjælp i tre år. Hos Fyns Kranudstyr fandt han vejen ind til et bedre liv.

“Hos Fyns Kranudstyr er der nogle gode mennesker, der bare gerne vil mig. Bare det, at jeg kan komme op af min seng og komme herhen gør, at jeg kan få en god dag,” fortæller Mathias.

Han startede med at arbejde 12 timer om ugen og med små opgaver, som han hurtigt kunne opleve at få succes med. Men med hjælp og støtte – og sit eget gåpåmod – gik Mathias hurtigt op i timetal og bad selv om at komme op på fuldtid.

Fyns Kranudstyr har et tæt samarbejde med Odense Jobcenter, og de ved, hvad der virker for praktikanterne i virksomheden. Hos Fyns Kranudstyr er de også glade for, at de tog Mathias i praktik, lod ham fortsætte i løntilskud, og nu har givet ham en fastansættelse.

“Hos os bliver Mathias og andre praktikanter behandlet som almindelige voksne mennesker. De får nogle ansvarsfulde opgaver, der skal løses og så vokser de typisk ret hurtigt. Alle i virksomheden har kæmpe fornøjelse i at se, hvor meget Mathias er vokset,”
siger driftschef Michael Eriksen.

For Mathias har virksomhedspraktikken været den rigtige vej mod det liv, han i mange år har drømt om med både lejlighed, kæreste og nu også fast job.

“Jeg er kommet ud på den anden side. Det betyder meget – det har faktisk betydet alt,” fastslår han.

Del dette